Tulosta tämä sivu

Digikuvaus selkokielellä

Kirjassa opetetaan digitaalisen kuvaamisen perusteet alkeista lähtien. Selkokielisessä kirjassa kerrotaan erilaisista digikameroista, digitaalisen ja perinteisen kuvan eroista, tekijänoikeuksista sekä annetaan runsaasti vinkkejä muun muassa kameran käsittelyyn.

Kirjassa opastetaan, miten digikuvat siirretään kamerasta tietokoneelle ja tulostetaan tietokoneelta valokuvapaperille. Kirjan ohjeiden avulla opitaan ottamaan muun muassa maisema-, yö- ja erikoislähikuvia. Kirjan kuvat toimivat myös kuvausideoina. Kirjassa oleva sanasto selittää kirjassa käytetyt termit.

Kirjan esittelykamerana on käytetty Canon PowerShot -digikameraa. Ohjeita voi soveltaa myös muihin kameroihin, sillä perustoiminnot ovat samanlaisia lähes kaikissa kameroissa. Kuvien siirtoa ja selausta käsittelevät ohjeet on kirjoitettu sekä Microsoft Windows XP- että Windows Vista -käyttöjärjestelmien käyttäjille.

Kirja noudattaa uuden opetussuunnitelman mukaisia tavoitteita ja taitotasoja.

Tekijät: Petri Ilmonen ja Heikki Lindberg
ISBN: 978-951-580-431-0
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 132
Hinta: 25 €

Näyte kirjasta


"Kirjoissa on parasta vaativuustasojen mukainen jaottelu, selkokielisyys ja se, että yksi asia on aina omana kokonaisuutenaan."

Hanna Fontell, erityisluokanopettaja